❈ Mexicaanse yoga-dekens ❈ 

De authentieke Mexicaanse dekens van West Path zijn handgeweven in Mexico en gemaakt met de traditionele gestreepte patronen. De Mexicaanse falsa deken is van oorsprong een deken die gebruikt werd onder het zadel en heeft een wat rustiger uitstraling dan de serape door de mindere felle kleuren. Wat een falsa ook onderscheidt van een serape, zijn de dikkere draden en het meer losse weefsel van de falsa en bovendien worden slechts 3 tot 4 kleuren gebruikt.

Deze yoga-dekens zijn geweldige props, omdat je ze kunt oprollen of opvouwen op elk door jou gewenste dikte. Je kunt ze op talloze manieren gebruiken, bijvoorbeeld:

- Je kunt op de deken gaan zitten zodat de heupen iets hoger komen te liggen voor meer comfort in bijv. Easy pose of om je lichaam meer steun te geven in poses zoals Hero pose.                                                    Een veelgemaakte fout bij zittende vooroverbuigingen is het naar voren buigen met een ronde rug zodat de vooroverbuiging vanuit de taille komt, niet vanuit de heupen. Om een​​juiste uitlijning te krijgen, kun je een deken onder je zitbotten leggen. Hierdoor komen je heupen iets hoger en wordt het bekken iets naar voren gekanteld, zodat je gemakkelijker vanuit de heupen voorover kunt buigen en tegelijkertijd de wervelkolom lang kunt houden.

- Bij gevoelige knieën kun je de deken als extra kussen gebruiken door hem simpelweg op te vouwen en onder je knieën te leggen in poses zoals Low Lunge, Cat-Cow, Camel, Gate Pose etc.

- Als je enkels niet comfortabel aanvoelen, probeer dan een opgerolde deken onder je enkels te leggen in poses zoals Child's pose, Butterfly pose, Square pose enz.

- Kruip onder de deken in Savasana om lekker warm te blijven. Vooral als een deken een beetje zwaar is, kan de druk (van het gewicht van de deken) op je lichaam je helpen om nog meer te ontspannen. Of leg de opgevouwen deken onder je hoofd wanneer je het niet prettig voelt als je hoofd op de mat rust.

En ook als je niet aan yoga doet kun je de prachtige dekens van West Path prima gebruiken, bijvoorbeeld als picknickdeken of strandlaken, als plaid om lekker onder te kruipen op koudere dagen/avonden, of als mooi accent op de loungebank in je tuin.