Ruilen & retourneren  

Ruilen 

Wil je een product ruilen? Dat is helemaal geen probleem, maar neem hiervoor altijd eerst binnen 21 dagen na ontvangst van je bestelling contact op met info@yogatique.nl o.v.v. je bestelnummer, om te checken of het door jou gewenste product op voorraad is. Jouw e-mail zal dan binnen 1 à 2 werkdagen worden beantwoord.

Je draagt wel zelf de kosten voor terugzending van het product (tenzij je een onjuist product hebt ontvangen), de verzendkosten voor het opnieuw versturen binnen Nederland neemt Yogatique eenmalig voor haar rekening. 

Mocht het nieuwe product duurder zijn dan het oorspronkelijke product, dan wordt dit verschil in rekening gebracht. Nadat het verschilbedrag is betaald en na ontvangst van het geretourneerde product wordt het gewenste product direct opgestuurd, onder de voorwaarden dat het geretourneerde product in nieuw staat is en, indien mogelijk, in de originele verpakking. Voor kleding geldt dat het niet is gedragen, gebruikt, of is beschadigd. Ook moeten de originele labels er nog aan zitten. De overige regels voor het ruilen vind je bij 'Algemene voorwaarden'.

Retourneren

Het kan wel eens voorkomen dat je - om wat voor reden dan ook - een bestelling retour wilt sturen. Je hebt een afkoelingsperiode van 21 dagen om zonder opgaaf van redenen het product te retourneren, ingaande op de dag van ontvangst van het product. Controleer a.u.b. direct na ontvangst van het product of het onbeschadigd en compleet geleverd is. Een product kan alleen ongebruikt, onbeschadigd en - indien mogelijk - in de originele verpakking geretourneerd worden. Kleding kan alleen geretourneerd worden indien het niet is gedragen, niet is beschadigd, niet is gebruikt. Zonder origineel aangehechte labels wordt kleding niet retour genomen. De overige regels voor het retourneren vind je bij 'Algemene voorwaarden'.

Voor het retourneren van de bestelling zijn de retourkosten voor jouw rekening, tenzij je een onjuiste product hebt ontvangen. Na ontvangst van het geretourneerde product zal het bedrag inclusief de verzendkosten binnen 5 werkdagen worden teruggestort. Bij volledig retour gestuurde bestellingen krijg je een volledige terugbetaling. Bij gedeeltelijke retourzendingen worden alleen de producten terugbetaald die daadwerkelijk geretourneerd zijn. Houd er rekening mee dat het 1 à 2 dagen kan duren voordat het geld op jouw rekening staat, dit is afhankelijk van welke bank je hebt.

Aanvullende informatie m.b.t. ruilen en retourneren:                                                                                    -  Voor een snelle en goede verwerking van het retour gezonden artikel is het belangrijk dat je altijd het ruil-/retourformulier meestuurt welke je tegelijk met jouw bestelling hebt ontvangen. Vul dit formulier zo compleet mogelijk in en voeg het bij de retourzending. Wanneer het formulier niet volledig is ingevuld en het daardoor niet duidelijk is wie het product heeft geretourneerd, kan de terugbetaling langer duren.

- Je kunt ook hier het ruil-/retourformulier downloaden:

- Als je hebt gekozen voor een duurdere methode van levering dan de goedkoopste standaardlevering, hoeft Yogatique de bijkomende kosten voor de duurdere methode niet terug te betalen.