Over Yogatique  

Hoi, wat leuk dat je mijn webshop hebt gevonden 🙂.

Ik ben Heidi van Yogatique, woonachtig in Pijnacker met mijn vriend Mark en onze kat Rosa. Gegrepen door het yoga-virus besloot ik enkele jaren geleden een 200-uurs docenten opleiding te volgen voor Hatha yoga. Niet zozeer om zelf les te gaan geven, maar om me meer te verdiepen in de yoga-filosofie. Reuze interessant en na de opleiding kon ik het niet laten om toch hatha yoga te gaan geven. Zo'n 2,5 jaar later heb ik ook een 200-uurs opleiding voor yin yoga docente gedaan, zodat ik voor beide yoga stijlen een gecertificeerd docente ben. Aangezien je (bijna) niet uitgeleerd raakt v.w.b. yoga, volg ik regelmatig meerdaagse yoga-workshops van zowel nationale als internationale yogadocenten. Super interessant en leuk.

Al enige tijd liep ik met het idee om een webshop voor yogakleding en yoga-benodigdheden te beginnen, maar dat bleef jarenlang alleen maar bij ideeën. Wie zit er nou te wachten op nog een yoga-webshop? En vinden anderen het - net als ik - belangrijk dat hun yogakleding en yoga-benodigdheden zo duurzaam mogelijk worden geproduceerd, of kan het hen niets schelen? Maar het idee liet me niet los en uiteindelijk heb ik dan toch de stoute schoenen aangetrokken en ben ik aan de slag gegaan met deze webshop. En voilà, hier is Yogatique.

Ik geloof erin dat goede dingen komen voor degenen die goed zijn voor mens, dier en milieu. Niet voorop stellen wat het beste is voor mij, maar wat het beste is voor mens, dier en onze planeet. 

Ik geloof in respect voor mens, dier en milieu, dat gezondheid en welzijn in vele soorten en maten voorkomen en dat representatie ertoe doet.

Ik geloof in ethische productie. De leveranciers van mijn webshop staan garant voor goede werkomstandigheden en een eerlijk loon voor de mensen die hun kleding maken (en zo tevens bijdragen op het verminderen van kinderarbeid). En ja, goedkope kleding kan ook leuk zijn, maar de prijs daarvoor wordt vaak betaald door het milieu én door arbeiders die voor een schijntje urenlang moeten werken. En zeg nou zelf, jij wilt toch ook niet 7 dagen per week onder erbarmelijke omstandigheden minimaal 12 uur per dag werken en dan ook nog eens zwaar onderbetaald worden!

Ik geloof in kleding die gemaakt is van biologische teelt (o.a. katoen en bamboe), waarbij gebruik gemaakt wordt van natuurlijke bestrijdingsmiddelen.

Ik geloof in recycling. Neem nu bijvoorbeeld oude waterflessen en visnetten, die staan jou echt beter dan dat ze de oceanen vervuilen of op stortplaatsen belanden!      

Ik geloof in open staan voor suggesties en opbouwende kritiek, dus als je tips/suggesties/opmerkingen hebt aarzel dan niet contact met me op te nemen via info@yogatique.nl .  

Veel winkelplezier bij Yogatique 🙏