Merken ❈ 

OGNX is van mening dat het gebrek aan politieke reacties op de milieuvervuiling en mensenrechtenschendingen in verband met de mode-industrie de reden is waarom duurzaamheid niet langer een optie maar een absolute noodzaak zou moeten zijn.

Sinds de oprichting hebben ze hard gewerkt om hun labels zo milieuvriendelijk en eerlijk mogelijk te maken. Dit bereiken ze door gebruik te maken van hoogwaardige materialen zoals biologisch katoen, gerecycled polyester en polyamide of Lenzing Modal ™ en door de arbeidsomstandigheden en betaling van alle betrokken medewerkers strikt te controleren.

Het doel van OGNX op lange termijn is niet alleen om jouw dagelijkse leven te verrijken met hun hoogwaardige producten, maar ook om een ​​continu en consistent recyclingbeheer mogelijk te maken voor alle gebruikte grondstoffen. Want duurzaamheid, eerlijkheid en milieubewustzijn moeten eindelijk een vaste plaats krijgen in de textielindustrie.

__________________________________

The Spirit of OM is hoogwaardige kleding voor yoga, meditatie, Tai Chi, Pilates, wellness, sport, werk, school en vrije tijd, gemaakt van biologisch katoen en andere edele materialen zoals bamboe. Het productieproces is milieuvriendelijk en vrij van giftige stoffen. Hoge ethische en sociaal rechtvaardige voorwaarden zijn natuurlijk gerespecteerd voor de productie van alle Spirit of OM® Yoga-kledingstukken.

De uitstekende, hoge kwaliteit en het vakmanschap van elk Spirit of OM®-kledingstuk wordt weerspiegeld in het buitengewoon comfortabele draagcomfort, inclusief het feit dat zelfs na jaren het materiaal en de kleuren nog net zo fris zijn als op de eerste dag! 

__________________________________

Liquido gelooft in het produceren van kwalitatief hoogstaande yogakleding waarbij de beste ruwe materialen worden gebruikt, als ook de beste werkomstandigheden en productie methoden. 

Liquido stimuleert een divers arbeidslandschap en heeft een Handicap Employee Program, waar  mensen met een handicap aan een baan geholpen worden binnen het bedrijf. De  werkomstandigheden zijn prettig en veilig voor iedereen. 

Liquido is toegewijd aan het milieu: door energie zuinige machines te gebruiken, een strikt recycling programma te hanteren en alleen samen te werken met bedrijven die dezelfde hoge eisen stellen. Ook het gebruik van plastic wordt steeds meer afgebouwd waar mogelijk. Ook voor de productie van de kleding wordt steeds meer gebruik gemaakt van biologisch afbreekbaar materiaal

Liquido gelooft niet in massaproductie. Alle Liquido producten zijn limited edition waarvan slechts een beperkt aantal gemaakt worden, dat betekent dus dat jouw sportkleding net zo uniek is als jij bent! Uiteraard is de kleding van Liquido ook zeer geschikt voor Pilates, fitness, grit-workout etc.

__________________________________

Anjali maakt comfortabele yogakleding, geïnspireerd op hun eigen yogapraktijk en heeft een passie voor duurzaamheid. Hun yogakleding is niet alleen ontworpen voor yoga, maar voor al je trainingsbehoeften waarbij draagcomfort essentieel is, zoals bijvoorbeeld hardlopen, crossfit, Pilates, wandelen etc.

De stoffen die zij gebruiken zijn sneldrogend en antimicrobieel, voelen goed aan op de huid en zorgen voor een optimale pasvorm en flexibiliteit. Hun Modal is een cellulosevezel afkomstig van beukenhoutpulp die twee keer zo zacht is als katoen. Beukenbomen planten zich vanzelf voort, dus kunstmatige irrigatie of beplanting is niet nodig. Dit maakt beukenbossen tot een natuurlijke en duurzame bron van grondstoffen. Deze koolstof neutrale vezels hebben ook minder land per ton nodig en hebben een waterverbruik dat veel lager is dan dat van katoen.

Al hun prints zijn met warmtesublimatie bedrukt, wat een milieuvriendelijke methode is zonder chemische afvoer die de lokale watervoorziening zou kunnen vervuilen.

___________________________________

Soul Flower richt zich op in de VS gemaakte kleding, milieuvriendelijke kleding, hennepkleding en biologische kleding. Voor Soul Flower is biologisch een levensstijl, wat betekent dat ze biologisch katoen verkiezen boven conventioneel katoen in een poging om onze lucht, het water en de bodem te ontdoen van gevaarlijke pesticiden. Ze gebruiken alleen GOTS (Global Organic Textile Standard) gecertificeerd biologische katoen voor hun kleding. Dit betekent dat alle kleurstoffen en processen voor hun kleding van biologisch katoen onafhankelijk zijn gecertificeerd volgens de hoogste beschikbare normen. 

___________________________________

West Path zet zich in om producten op de meest ethische manier in te kopen. Dit begint bij de materialen die ze gebruiken en gaat helemaal door hoe de goederen worden verpakt en afgeleverd. Waar mogelijk gebruiken ze milieuvriendelijke materialen, deze omvatten o.a. G.O.T.S. (gecertificeerd biologisch katoen). Ze richten zich ook op ethische productie. Dit komt in vele vormen, zoals het inkopen van lokale en handgemaakte producten, het gebruik van onafhankelijke inspecties door derden om veilige en eerlijke werkomstandigheden in fabrieken te garanderen, of door Fair Trade-gecertificeerde producten te kopen (waarbij een deel van de aankoop rechtstreeks naar de ondersteuning van de arbeiders gaat die hun producten vervaardigen). Dit alles zorgt ervoor dat er minder afval in de toeleveringsketen is, gelukkigere werknemers en minder vervuiling op onze Moeder Aarde.

Ook doneren ze ten minste 10% van hun nettowinst aan liefdadigheidsinstellingen. En door hun producten ethisch in te kopen en terug te geven wat ze kunnen, wil West Path een bedrijf creëren dat een positieve impact heeft in de gemeenschappen waarmee ze betrokken zijn. 

___________________________________

Bij ToeSox zijn ze er zich van bewust dat de mode-industrie een van de meest vervuilende industrieën ter wereld is en zij vinden dat het ook aan hen is om hun impact op de planeet te verminderen door duurzame producten te maken. Van speciale garens en afwerkingen tot doordachte ontwerpen die de tand des tijds doorstaan, ze richten zich op het creëren voor de lange termijn. En wanneer consumenten minder maar beter kopen, zal onze planeet ons allemaal bedanken. Het is een simpele vergelijking: als het wordt verbeterd, gaat het langer mee. En als het langer meegaat, vermindert het de belasting van onze planeet.

Ze gebruiken al meer dan 10 jaar gecertificeerd biologisch gekamd katoen, omdat ze geloven dat het beter is voor onze planeet. "Gekamd" katoen is zachter, van hogere kwaliteit en duurzamer dan normaal katoen dankzij het proces waarbij de katoenvezels worden behandeld voordat ze tot garen worden gesponnen.

Bij ToeSox nemen ze hun inkoop serieus en kopen alleen biologische garens die GOTS-gecertificeerd zijn. Deze internationale textielproductiecertificering is de strengste norm voor biologisch textiel en omvat elke productiestap, van giftige stoffen tot de manier waarop werknemers worden behandeld.

___________________________________


"De visie van THE ASH is om een wereld te creëren waarin iedere vrouw van zichzelf houdt en om een toekomst te cultiveren van gezonde, zelfverzekerde vrouwen die moedig leven om hun dromen en doelen na te jagen!

Onze missie:

- Vertrouwen en zelfliefde bij te brengen bij elke vrouw die onze sportkleding draagt.
- We willen dat je je zelfverzekerd, mooi en krachtig voelt, omdat niemand is zoals jij - en dat
  is jouw superkracht.
- We willen dat ALLE vrouwen zich geweldig voelen over zichzelf, zowel van binnen als van
  buiten!

THE ASH is gecreëerd om je te inspireren, te motiveren en je aan te moedigen jezelf te zijn, de volste, gelukkigste, beste jij. We willen dat JIJ verliefd op JOU wordt en die liefde en inspiratie met de wereld deelt.

LET'S TALK TRASH: onze beha's, leggings en shorts zijn geconstrueerd met het luxe Italiaanse ECONYL, een hoogwaardige vezel gemaakt van gerecyclede visnetten en ander plastic afval dat voortdurend onze oceanen en het zeeleven vervuilt. Duurzaamheid ziet er goed uit." # THE ASH

__________________________________